Події

Російські найманці стягнули 17 танків на полігон поблизу Мирного – ОБСЄ

Російські найманці стягнули 17 танків на полігон поблизу Мирного – ОБСЄ

Фото: Reuters

Українська сторона СЦКК заявляє про зростання кількості грубих порушень з боку збройних формувань РФ у зоні проведення операції Об’єднаних сил, зокрема про 17 російських танків на полігоні поблизу населеного пункту Мирне.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

Зокрема 14 травня патруль СММ виявив 17 танків на полігоні поблизу населеного пункту Мирне, які перебували за межами виділених місць зберігання озброєння. 13 травня за допомогою БПЛА спостерігачі СММ зафіксували неподалік Донецька, в населеному пункті Кальміуське, 2 одиниці БМП, 1 бронетранспортер БТР-80, траншейну машину та 3 МТ-ЛБ.

Ще по 2 одиниці БМП було виявлено в населених пунктах Петрівське та Надарівка.

Зазначається, що вся виявлена військова техніка належить збройним формуванням РФ та перебуває в зоні безпеки.

Також щодня фіксуються випадки заборони допуску представників СММ з боку найманців РФ.

Зокрема на блокпосту поблизу Горлівки озброєний член незаконних збройних формувань РФ не пропустив патруль СММ, пославшись на “нестабільну безпекову ситуацію в цьому районі”. А в пункті пропуску Вознесенівка, що розташоване за 65 км від Луганська, найманець РФ узагалі наказав команді Місії залишити цей район.

Окрім того, БПЛА Місії систематично зазнають перешкод через глушіння. Почастішали й випадки придушення сигналу літальних апаратів ще на зльоті за допомогою засобів РЕБ, які розташовані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Такий випадок було зафіксовано біля Залізного, команді Місії не вдалося запустити БПЛА середнього радіуса дії через постійні перешкоди сигналу GPS унаслідок глушіння.

Виконуючи заплановані польоти вздовж лінії розмежування, за звітний період БПЛА СММ різних радіусів дії зазнавали перешкод більше ніж 10 разів.

Нагадаємо, що 16 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.