216 травня завершився чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2020/2021. Цей чемпіонат був 29-им за ліком і запам’ятався як перемогою “Галичанки”, що стала сьомою поспіль для львівської команди, так і яскравою боротьбою за срібло.

Львівська “Галичанка” у фінальному, 13-му турі, приймала ужгородські “Карпати” та миколаївський “Реал”. І хоч львів’янки виходили на тур вже у статусі чемпіона України (перемогу у Суперлізі оформили достроково), жодного розслаблення у їхньому таборі не було: найвище зосередження, бойове налаштування і як наслідок – ще дві перемоги. Про це повідомили на сторінці гандбольного клубу "Галичанка".

Результати всіх ігор 13 туру:

“Галичанка” – “Реал” – 36:19

“Реал” – “Карпати” – 26:26

“Карпати” – “Галичанка” – 24:313

Головний тренер “Галичанки” Віталій Андронов розповів, що ж мотивувало його команду максимально боротися і перемагати у тій ситуації, коли золото й так уже у кишені:

"Ми хотіли перемогти ще й вдома, перед своїми глядачами. Та й якщо ти чемпіон, ти повинен доводити це у кожній грі".

До речі, саме фінальний матч коуч чемпіонок виділив з-поміж усіх у поточному сезоні:

"Якщо говорити про найяскравіші матчі, дуже задоволений фінальною грою з “Реалом”. Не тому, що ми багато виграли, а самим змістом гри. Бачу, що недаремною була робота усього тренерського штабу, дівчата стали робити і втілювати те, про що ми їх просимо. У цьому матчі не випав ніхто – зіграла уся команда, і тим ми були сильні. Так, у сезоні було багато непоганих ігор, але оця – з “Реалом” вийшла дуже змістовною".

Отож, чемпіонат України завершився, і золото у ньому завоювала львівська “Галичанка”!