Британія потроїть темпи висадки дерев для досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року

Британія потроїть темпи висадки дерев для досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року

Щороку країна висаджує близько 7000 га лісових масивів

Британія потроїть темпи висадки дерев для досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року
фото www.flickr.com/photos/trishp97/29196849520

Великобританія заявила, що потроїть темпи висадки дерев протягом наступних трьох років, щоб досягти своєї мети з нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Як повідомляє Reuters, країна має на меті просувати свої екологічні плани і спонукати інші країни зробити те ж саме напередодні проведення в листопаді конференції Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату в Глазго, відомої як COP26.

Агентство дізналось, що міністр навколишнього середовища Великобританії Джордж Юстіс оголосить у вівторок, що темпи створення лісових масивів потрояться до травня 2024 року. В країні щорічно висаджується близько 7000 га лісових масивів.

«Ми подбаємо про те, щоб правильні дерева були посаджені в правильних місцях і щоб в лісовому секторі було створено більше зелених робочих місць», – йдеться в заяві уряду.

В документі не вказано інших подробиць плану, не уточнюється скільки дерев буде висаджено і де саме. Також уряд не розповів скільки буде коштувати план висадки і яким чином він буде фінансуватися.

Нагадаємо: за оцінками статистичного управління Євросоюзу (Eurostat), викиди CO2 від спалювання викопного палива, такого як нафта, вугілля та природний газ, знизилися на 10% у 2020 році у блоці в порівнянні з попереднім роком.

Як повідомлялось, Сполучені Штати мають намір до 2030 року на 50% скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу в порівнянні з рівнем 2005 року. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло