Новину розкрили на Погоджувальній раді ВРУ

Після кількатижневої перерви у Верховній Раді з 17 травня нардепи, нарешті, запрацюють у пленарному режимі. Першими результатами періоду "затишшя" в сесійній залі Голова ВРУ поділився в ході засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп Верховної Ради, що стартувало сьогодні об 11:00.

Верховна Рада, Юлія Тимошенко - фото ВРУ
Верховна Рада, Юлія Тимошенко - фото ВРУ

Передача вакцин і "прикордонна" ініціатива

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що однією з головних подій минулого тижня став візит спікерки Сейму Литовської Республіки Вікторії Чміліте-Нільсен.

"Ми маємо достатньо якісні гарні стосунки протягом вже багатьох років з нашими балтійськими колегами – в першу чергу, з Литвою. Цей візит також це підтвердив. Окрім робочої зустрічі у Києві, ми відвідали Південь нашої держави – фактично в Херсонській області, побували на тимчасово окупованих пунктах пропуску між вільною Україною та тимчасово окупованим Кримом", - зазначає Дмитро Разумков.

Крим без води, скріншот: YouTube
Крим без води, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як відзначив очільник Парламенту, зараз керівництво нашої країни має пов'язану з цим місцем конкретну мету.

"І на Україні, і за її межами, ми повинні робити все, щоб ці пункти пропуску стали музеями. І дуже хотілося, щоб це стало якомога швидше. А під час завершення візиту Литва прийняла рішення про те, що передасть Україні 100 тис вакцин, що вкотре демонструє не лише слова і підтримку на міжнародній арені, а й конкретні дії з боку наших партнерів", - підкреслив в ході виступу Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков, фото: РБК
Дмитро Разумков, фото: РБК

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що Разумков повідомив про плани на 30-річчя Незалежності України: "На найвищому рівні".