Запізно вкололи сироватку: на Запоріжжі дитина після укусу гадюки потрапила до реанімації з гангреною

В Енергодарі Запорізької області шестирічна дівчинка потрапила в реанімацію після того, як її на природі вкусила гадюка. У дитини розвинулася гангрена.

Як пише "Vgorode Запоріжжя", діти під час відпочинку з батьками ловили в траві ящірок, але одна з дівчаток випадково зловила змію, яка вкусила її за палець на лівій руці.

Медики нібито відразу не вкололи постраждалій сироватку, хоча та була в місцевій лікарні.

В результаті у дитини розвинулася суха гангрена в області укусу. Її перевели в опікове відділення для пересадки шкіри. Попереду дівчинку чекає операція і мінімум два тижні відновлення.

"Але могло бути і по-іншому, якби не було втрачено дорогоцінний час, коли отрута поширювався по руці і по всьому організму", – розповіла подруга сім'ї Марія Джунь.

У свою чергу, головний лікар санчастини №1 Андрій Бредихін заявив, що антитоксин проти зміїної отрути дійсно був на складі, але з'ясувалося, що термін його дії закінчився ще 30 квітня, тому сироватку дівчинці колоти не стали.

Медики спочатку провели терапію по дезінтоксації, а потім викликали колег із Запоріжжя. Дитину доставили в обласну лікарню, де вкололи засіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення