Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Іллінойсі сталася пожежа на заводі з виробництва мастильних матеріалів. Людей із прилеглих районів примусово евакуюють

У селищі Роктон американського штату Іллінойс у понеділок, 14 червня, сталася пожежа на заводі Chemtool, який виробляє мастильні матеріали. Причина пожежі поки невідома, а правоохоронці зобов’язали людей із прилеглих районів евакуюватися.

Про це повідомила пресслужба поліції Роктона.

Причиною евакуації в повідомленні називають « хімічний вогонь ». Покинути територію зобов’язані всі жителі й працівники закладів у радіусі однієї милі (1,6 кілометра) від заводу. За останніми даними, пожежа досі триває.

Місцевий телеканал Fox39 повідомляє, що перед пожежею в Chemtool було чути вибухи. Із заводу здіймається густий чорний дим. Телеканал WIFR додає, що смог може віднести вітром і в інші райони Роктона, тож людей просять носити захисні маски, щоб не вдихати небезпечні хімічні елементи.

Телеканал WLS-TV зазначає, що з заводу ще до повідомлення поліції встигли евакуювати всіх майже 70 працівників. Один із пожежників зазнав легких поранень. Як повідомили телеканалу в екстрених службах, там очікують, що пожежа триватиме кілька днів — поки не вигорять усі мастильні матеріали.

Причини пожежі наразі невідомі. На заводі Chemtool у Роктоні протягом останніх трьох років не виявляли порушень, свідчать дані Управління з питань охорони довкілля США.