MENU

"Не подорожуйте в РФ": Держдеп попередив громадян США про тероризм і репресії з боку Москви

404 0

"Не подорожуйте в РФ": Держдеп попередив громадян США про тероризм і репресії з боку Москви

Найбільшу стурбованість у США викликає Північний Кавказ через викрадення людей силовиками. Не рекомендують їздити і в окупований український Крим.

Державний департамент США закликав громадян цієї країни утриматися від візитів у Росію, оскільки це може загрожувати їхній безпеці. Відповідне звернення опубліковане на сайті зовнішньополітичного відомства, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Не подорожуйте в Росію через тероризм, переслідування з боку російських урядових службовців безпеки, обмежених можливостей посольства надавати допомогу громадянам США в Росії і вибіркове застосування місцевого законодавства", — йдеться в листі.

Особливу увагу Держдеп приділив Північному Кавказу, зокрема Чечні та горі Ельбрус. У відомстві вважають, що в регіоні особливо висока загроза терористичних актів, викрадення людей і цивільних заворушень.

У повідомленні йдеться, що американських бізнесменів неодноразово безпідставно і в грубій формі допитували російські чиновники.

Читайте також: В Израиле будут штрафовать за посещение России

Серед іншого, громадянам США не рекомендується відвідувати Крим, оскільки у випадку з ним важливими є окупація Росією території України і зловживання окупаційною владою.

За інформацією опозиційного руху 1ADAT, на яке посилається видання "Кавказ.Реалії", із січня по березень 2021 року чеченські силовики викрали менше 83 осіб. У квітні, за даними цієї ж організації, викрали 47 осіб. Причини зникнень — незгода з політикою влади, активність у соціальних мережах, родинний звʼязок із бойовиками.

Читайте також: Если Путин пойдет на Украину, Россия получит уже такие санкции, что это будет полный "туши свет", – Герман Обухов

На початку червня повідомлялося, що силовики з Чеченської республіки забрали з жіночого шелтера в Дагестані дочку одного з наближених до глави Чечні Рамзана Кадирова — Халімат Тарамову, яка раніше втекла з дому. До цього Халімат записала відеозвернення, в якому просила не оголошувати її в розшук і не розголошувати її місцезнаходження, оскільки рідних вона покинула, побоюючись регулярних побоїв і погроз. Її батько — Аюб Тарамов, директор торгово-розважального центру "Гранд парк" у Грозному.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Фокус


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини