У центрі Києва відбулися сутички ФОПів-протестувальників і поліції (ВІДЕО)

На Майдані Незалежності в Києві відбувається акція активістів руху #SaveФОП. Між протестувальниками і поліцією почалася бійка

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.
У центрі Києва відбулися сутички ФОПів-п…
Фото: скріншот

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Facebook-сторінку руху.

Нова акція ФОПів називається "Похорон мікробізнесу". Протестувальники вимагають ухвалення законопроектів № 3853-1 (2), 3993, спрямованих на захист спрощеної системи оподаткування.

Активісти сформували на Майдані колону і почали ходу в урядовий квартал.  Підприємці хотіли пройти маршем із труною і ритуальними вінками (як символ похорону малого бізнесу) до Офісу президента, а потім до Верховної Ради, але правоохоронці заблокували їм шлях.

Копи вилучили у ФОПів труну і сховали її в поліцейський автобус.

Через це виникли сутички – протестувальники хочуть забрати труну. Вони почали блокувати автобуси.

За якийсь час сутички на Майдані Незалежності закінчилися і ФОПи вирушили колоною до Європейської площі. Підприємці несуть поховальні вінки і кришку труни. 

Дорогою до Європейської площі між протестувальниками та поліцією знову виникли сутички, бо правоохоронці намагалися відібрати в учасників акції вінки і кришку труни.

Лідер протесту Сергій Доротич називає те, що відбувається грабунком і "другою Білоруссю".

Поліцейські затримали кількох протестувальників, чим спровокували нові сутички.

Зараз ФОПи рушили колоною до Офісу президента.

Що відомо про протести ФОПів

Рух #saveФОП виступає проти посилення податкової політики і введення касових апаратів для більшості категорій ФОПів. Крім того, активісти незадоволені практикою локдаунів.

Протести ФОПів в Києві тривають з осені минулого року.

Верховна Рада 1 грудня після численних акцій вже схвалила компромісний проект закону, який відклав введення касових апаратів на рік. Але, на думку протестувальників, цього недостатньо.

15 грудня ФОПи заявили про початок Податкового майдану.  Вони намагалися встановити намети біля стели на Майдані Незалежності, правоохоронці їм перешкоджали. Церез це між протестувальниками і копами двічі виникали сутички. Підприємці деякий час стояли на Майдані, а на час локдауну акції відбувалися в регіонах.

Підприємці вимагають збереження спрощеної системи оподаткування та звітності, а також скасування обов'язкових касових апаратів.

Президент Зеленський для допомоги мікробізнесу вирішив створити координаційну раду без повноважень. Очолив її голова ОПУ Андрій Єрмак.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme