П'ять років тому в бою з російським агресором загинув соліст Паризької опери Василь Сліпак

ВІЙНА
29.06.2021, 13:40
П'ять років тому в бою з російським агресором загинув соліст Паризької опери Василь Сліпак

П'ять років тому в бою з російським агресором загинув Герой України, один з кращих оперних співаків світу, доброволець Василь Сліпак (Міф).

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповів журналіст Михайло Ухман.

"Про Василя на даний момент дуже багато розповідають, майже всі, хто його бачив, приписують собі дружбу з ним. Хоча тут все вірно, кожен бажає знати і вірити, що дух Василя СЛІПАК поруч з ним. Однак є одна дівчина, яка познайомилася з міфом у Франції. Вона майже нікому не розповідає про той випадок. Хоча для історії, погодилася розповісти про нашого героя раніше не відомі факти. Спасибі, Oresta Brit! Вічна слава і пам'ять Герою України! " - розповів Ухман.

П'ять років тому в бою з російським агресором загинув соліст Паризької опери Василь Сліпак_1
П'ять років тому в бою з російським агресором загинув соліст Паризької опери Василь Сліпак_3

Василь Сліпак (1974-2016 рр.) - український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник  війни на сході України, позивний Міф. Був також одним з лідерів української громади Франції, членом Об'єднання українців Франції.

Тричі бував на фронті. Вперше поїхав на війну в травні 2015 року. Воював у Пісках в районі Донецького аеропорту. Брав участь в боях за Авдіївку в складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим.

Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне - на лінію зіткнення. У жовтні повернувся до Парижу. У червні 2016 року знову поїхав на Донбас. Планував залишитися там на пів року, але 29 червня загинув в бою від кулі ворожого снайпера. У лютому 2017 року Василю Сліпаку присвоєно звання Героя України (посмертно).

Читайте також:
Життя
Легендарному оперному співаку та добровольцю Василю Сліпаку сьогодні мало б виповнитися 49 років
20.12.2023, 10:33
Життя
20 грудня в Києві вшанують пам'ять всесвітньо відомого оперного співака, який загинув на Донбасі у 2016 році.
20.12.2020, 11:02
Війна
У такий спосіб українські захисники суттєво ускладнили логістику росіян на цьому напрямку.
14:52
Війна
Німецька компанія Quantum-Systems GmbH відкрила завод БПЛА і центр розробки в Україні.
вчора, 16:27
Війна
Володимир Зеленський, у якого в травні 2024 року закінчуються президентські повноваження, вирушив у передвиборний тур прифронтовими містами.
вчора, 15:39
Війна
Спершу ви чуєте далеке й огидне дзижчання, яке перетворюється на плач і прохання про допомогу. А за кілька хвилин настає смерть.
вчора, 13:47