Чиновників каратимуть за брехню про майно рідних в деклараціях: Рада ухвалила пропозиції Зеленського

Народні депутати 29 червня підтримали пропозиції президента Володимира Зеленського до закону №4651, який раніше давав змогу не вказувати у декларації майно родичів

Журналіст стрічки новин
Чиновників каратимуть за брехню про майн…
Фото: Слуга народу / Facebook

За таке рішення проголосували 315 народних обранців, пише Depo.ua.

Відомо, що 3 червня Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким в Україні саджатимуть за ґрати через недостовірне декларування. Однак під час голосування нардепи ухвалили поправку, яка скасовувала покарання за брехню в деклараціях щодо майна рідних. Таким чином декларанта можна було б притягнути до кримінальної відповідальності лише за недостовірне декларування об’єктів, про які йому надали відомості члени родини.

Вже 15 червня Зеленський ветував цей закон. Тоді ж Офісі президента заявили, що документ дає законодавчу лазівку недобросовісним декларантам для того, щоб не зазначати у своїх деклараціях рухоме та нерухоме майно, яким володіють чи користуються їхні родичі, пояснюючи це тим, що члени їхньої сім’ї нібито не надали їм відповідної інформації про це майно.

Враховуючи це, Зеленський зазначив, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування відомостей має бути достатньо суворою та передбачати можливість призначення покарання у виді позбавлення волі.

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірні декларації. Однак згодом Рада її відновила.

Водночас посли G7 вимагали суворішого покарання за недостовірне декларування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme