18:47 29.06.2021

Зеленський про ухвалення закону про роботу ВККС: Сподіваюся, нікому не вдалося сховати в законопроекті юридичні "міни", якнайшвидше очікую на підпис

2 хв читати
Зеленський про ухвалення закону про роботу ВККС: Сподіваюся, нікому не вдалося сховати в законопроекті юридичні "міни", якнайшвидше очікую на підпис

 Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення парламентом закону, що відновлює роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України та очікує якнайшвидшого надходження документа на підпис.

"Ми обіцяли людям відновлення й подальше панування справедливості. Ми робимо це за допомогою різних інструментів щодня. І сьогодні маємо добрі новини з Верховної Ради України, яка надала сили одному з головних інструментів для забезпечення справедливості – судовій системі. Нарешті ухвалено законопроект для відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Сподіваюся, що нікому не вдалося сховати в законопроекті юридичні "міни" чи спотворити його зміст "поправковим спамом", - написав президент на сторінці у Facebook у вівторок.

Зеленський наголосив, що ВККС "має бути й буде сформована так, щоб у її членів не було жодних "зобов'язань" чи "зв'язків" із так званою суддівською мафією".

"Є ті, хто проти залучення міжнародних експертів та їхньої вирішальної ролі при відборі кандидатів до ВККС. Це означає лише одне – вони проти реальної судової реформи в Україні. Вони бояться, що судова реформа стане справді реформою, а не імітацією, як було неодноразово протягом останніх 30 років", - зазначив він.

Зеленський назвав це "корисним страхом", додавши, що "ті, хто перетворював судову систему на приватну комерційну корпорацію, мають змиритися і запам'ятати: ваш час закінчився в 2019 році".

"Ми продовжуємо прибирати всі залишки старої системи з життя України", - наголосив президент.

Крім того, він нагадав, що ВР повернула "жорстку" відповідальність за брехню в деклараціях, і тепер на посадових осіб і депутатів, які спробують приховати свої активи, чекає позбавлення волі.

"І це справедливо, адже той, хто обманув громадян України, повинен не платити символічний штраф, а мати достатньо часу за ґратами, щоб добре обдумати свою поведінку. Систему реальної відповідальності багато хто намагався "збити" та зламати. Зламали тільки власні зуби. А ми разом із суспільством можемо посміхнутися на всі 32, бо справедливості в Україні – бути! Якнайшвидше очікую надходження на підпис", - підсумував глава держави.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України. За відповідний законопроект № 3711-д "Про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів про відновлення роботи ВККС" у цілому проголосували 293 народні депутати.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА