Політолог Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, кому вигідно піднімати тарифи. За його словами, монополістам легко збільшити ціну на виготовлений продукт, тому що у населення немає іншого вибору.

«Будуть рости далі. Тарифи зупиняються завжди або професійним розсудливим урядом, який ми, на жаль, не маємо, або народними хвилюваннями, яких, сподіваюся, не буде. У нас все, що регулюється тарифами, знаходиться або в приватних руках, або в держпідприємствах, які очолюються через корупційну складову», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив експерт, всі підприємства очолюються заради прибутку, так само і в ситуації з енергетичним сектором, а щоб збільшити прибуток треба зменшити витрати і збільшити ціну продукту.

«З витратами якось напівпрофесійно граємося, а збільшити доходи це легко – у тебе монополія. Придумали транспортування, якого ніколи не було в Україні, завтра придумають зберігання, післязавтра – договір «бери або плати», - підкреслив Атаманюк.

За словами економіста, українці беззахисні перед підйомом тарифів, тому що альтернативи у них немає, і цим і користуються монополісти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Звичайно, будуть підвищувати ціни далі, тому що приплив валюти йде, фермери працюють, будівельні компанії працюють, і якщо немає грошей у старих батьків – заплатять більш-менш активні діти. Ось такі думки витають в кабінетах», - підкреслив Атаманюк.

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка, що українські чиновники не викликають поваги у Заходу.