КМДА: 3-4 липня кияни зможуть вакцинуватися проти COVID-19 не лише на базі МВЦ

Вікторія Коломієць, фото
Вікторія Коломієць
На вихідних, 3-4 липня 2021 року, кияни, зареєстровані на щеплення у «Дії», зможуть щепитися проти коронавірусу не тільки на базі Міжнародного виставкового центру.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Так, для киян обладнають пункти вакцинації в Центрах первинної медико-санітарної допомоги. ️Адреси цих центрів та графік їхньої роботи в КМДА обіцяють незабаром оприлюднити.

Зареєстрованим на щеплення у додатку «Дія» радять записатися на зручний час через сервіс Helsi, щоб отримати вакцину без довгих очікувань у черзі. Як це зробити — читайте тут.

Що стосується МВЦ, цього тижня він працює з 30 червня до 4 липня. Всі чотири дні він працюватиме з 10:00 до 17:30.

Загалом в Україні вже створили більш як 130 таких центрів у 80 населених пунктах. Про їхній графік роботи до 2 липня можете дізнатися тут

читайте також
В Україні можна отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19. Як це зробити? Скільки щеплень потрібно робити тим, хто перехворів на COVID-19? Пояснюють у МОЗ

Більше про центри вакцинації

Перші центри вакцинації населення проти COVID-19 в Україні запустили 29 травня. Вони відкриваються на стадіонах, спортивних, навчальних та культурних майданчиках, у торгових центрах, щоб якомога швидше щепити від коронавірусної інфекції усіх охочих. 

Поки ці центри працюють здебільшого у вихідні дні. У них вакцинуватимуть людей, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 через «Дію» або гарячу лінію МОЗ. Для щеплення у Києві можна також записатися через портал для пацієнтів Helsi.me.

Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення, так і тих, хто записаний, але прийшов без запрошення. Для них є дві окремі черги. Але пріоритет надається літнім людям.

читайте також
Вакцинуюся за їжу. Як прискорити щеплення проти COVID-19 — грошима та «смаженими биками» Що робити, якщо пропустили щеплення другою дозою вакцини проти COVID-19? У МОЗ дали рекомендації


Поділитися: