Рада ухвалила законопроєкт про механізми виведення банків з ринку

Рада ухвалила законопроєкт про механізми виведення банків з ринку

Закон, зокрема, визначає правові підстави для відшкодування збитків

Рада ухвалила законопроєкт про механізми виведення банків з ринку
Фото: Кузьмін Олександр/УНІАН

Верховна Рада (ВР) ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт (№4546) щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків. Про це повідомляється на сайті Ради.

Закон, зокрема, визначає правові підстави для відшкодування збитків особою, якою заподіяно шкоду банку та кредиторам банку, а також особою, яка внаслідок таких дій отримала майнову вигоду.

«Законом удосконалено деякі питання відшкодування шкоди (збитків) пов’язаними з банком особами, іншими особами, дії або бездіяльність яких призвели до заподіяння кредиторам та/або банку шкоди (збитків), у тому числі передбачивши можливість укладення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб договору про добровільне відшкодування такої шкоди (збитків), механізм повернення коштів колишнім кредиторам банку після його ліквідації, звільнення від сплати судового збору, державного мита, плати у сфері державної реєстрації», – йдеться у повідомленні.

Законопроєкт уточнює деякі процедурні аспекті виведення неплатоспроможного банку з ринку, ліквідації банків, повноваження Фонду, його органів, механізм правового захисту працівників членів адміністративної ради Фонду тощо.

Закон також:

  • уточнює деякі питання нормативно-правового регулювання порядку проведення ліквідаційної процедури;
  • удосконалює механізм правового захисту працівників Фонду та членів його адміністративної ради;
  • врегульовує питання роботи Фонду із забезпеченими кредиторами, банків, які виводяться з ринку;
  • уточнює питання щодо сплати судового збору та плати за проведення державної реєстрації.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло