Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Харкові невідомий пострілом зі зброї поранив чоловіка — поліція почала спецоперацію (ОНОВЛЕНО)

У Московському районі Харкова невідомий зробив декілька пострілів зі зброї й влучив у чоловіка — останній отримав поранення. Поліція почала спеціальну операцію з пошуку нападника.

Про це повідомила пресслужба обласної поліції.

Так, 30 червня о 09:30 до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Джерельній невідомий зробив декілька пострілів з невстановленої зброї у чоловіка.

Внаслідок цього 31-річний потерпілий отримав поранення в області шиї. Його доставили до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Правоохоронці ввели по місту в дію поліцейську операцію «Сирена». Інформацію вони зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень Харківського районного управління поліції №2. Зараз поліціянти оглядають місце події та шукають нападника.

ОНОВЛЕНО (17:20). За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Не перший випадок

Поліція час від часу повідомляє про перестрілки й стрілянину.

Приміром, 20 червня 2021 року, у Харкові Дмитро Ніконов, помічник народного депутата від «Слуги Народу» Олександра Куницького, влаштував стрілянину через місце для паркування. Він стверджував, що це був самозахист.

А у квітні в Києві невідомий відкрив вогонь і поранив одного з працівників, які ремонтували дорогу у Печерському районі столиці. Згодом нападника затримали.

Під час обстрілу автобусу з людьми поблизу міста Люботин у серпні 2020-го президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, що важливо. Однак, мовляв, не можна допускати повернення до «лихих 90-х» із зухвалими розбірками на вулицях.