Український дипломат та політик, ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян у програмі «А як насправді?» говорив про основні помилки у керуванні державою та розвінчав міф про те, що високі тарифи в Україні – це вимога Міжнародного валютного фонду.

Омелян зачепив тему про високі тарифи, які спричиняють багато протестів по країні і рівень яких влада виправдовує вимогами Міжнародного валютного фонду.

«У нас з минулого року припинена співпраця з МВФ. У нас немає програми фінансування України з МВФ. Якщо була б правдива версія, що МВФ нам нав'язує високі тарифи – от, будь ласка, цей рік часу. Можна було знизити тарифи втричі, можна було взагалі зробити все безкоштовним. Чому це не зробили? МВФ немає, рік часу пройшов. Це питання не МВФ, це питання ринку», - пояснює Омелян.

Він зазначив, що ми не є Радянським Союзом чи якимось ізоляційним островом, де, умовно кажучи, нам дають 10 літрів на місяць пального, дві буханки хліба та півсклянки олії. Українці живуть в цивілізованому світі, де існують певні правила, як зокрема і ринкові ціни.

«Є світові ціни, відповідальність влади – це виключно світові зарплати. Бо чомусь ті олігархи, які добувають руду, займаються іншими видами промисловості, продають за світовими цінами свою продукцію. А зарплати платять українцям не світові», - заявив Омелян.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Винницький заявив, що Україна – це країна неієрархічного суспільства.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, що комунальні послуги в Україні подешевшають.