Команда керівників департаменту ліцензування НБУ в повному складі подала у відставку

Команда керівників департаменту ліцензування НБУ в повному складі подала у відставку

Причиною послугувала незгода з політикою керівництва

Команда керівників департаменту ліцензування НБУ в повному складі подала у відставку
фото: facebook.com/oleksandr.bevz.9

Команда керівників Департаменту ліцензування в повному складі подав у відставку через незгоду з політикою керівництва. Про це повідомив голова департаменту Олександр Бевз на своїй сторінці у фейсбуці.

Звільнилися такі працівники:

  • Директор департаменту Олександр Бевз;
  • Заступниця директора Катерина Жебанова;
  • Начальник управління ліцензування банків та кредитних спілок Дмитро Ткачук та його заступник Богдан Ільченко;
  • Начальник управління ліцензування страхових компаній Дмитро Смаль;
  • Начальник управління Романюк Вадим, який відповідає за фінансові компанії та платіжні системи;
  • Заступник начальника експертно-аналітичного управління Дар’я Дашкевич та головні експерти цього управління Євген Воробйов й Стефан Дженков.

«Ми щиро любимо НБУ і хочемо надалі в ньому працювати. Однак, продовження нашої роботи в Національному банку наразі є неможливим. Централізація прийняття рішень в одних руках, заміна колегіальності директивним прийняттям рішень, на нашу думку, неприпустимі в роботі Національного банку України», – написав Бевз.

Він заявив, що Нацбанк далеко відійшов від стандартів роботи, таких як «прозоре прийняття та своєчасне оформлення рішень; незалежна робота колегіальних органів регулятора, в першу чергу, наглядових комітетів; невтручання у наглядові процеси як ззовні, так і зсередини; своєчасна і неупереджена комунікація регулятора з приводу його рішень; автономія департаментів у формуванні своєї професійної позиції».

За словами Бевза, нинішня ситуація в НБУ загрожує відкатом реформ у банківській сфері та регулюванні небанківського сектору.

Нагадаємо, Заступник голови НБУ Сологуб переходить на роботу в МВФ.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло