«Нафтогаз» почав приймати документи в «Дії» для заміни постачальника газу: інструкція

«Нафтогаз» почав приймати документи в «Дії» для заміни постачальника газу: інструкція

Подача заявки на сайті компанії відбувається у кілька кліків, а її обробка триває 10-15 хвилин

«Нафтогаз» почав приймати документи в «Дії» для заміни постачальника газу: інструкція
фото: epravda.com.ua

Побутові споживачі природного газу відтепер можуть скористатися «Дією» для приєднання до «Нафтогаз України» на сайті компанії. Таким чином, подача заявки на сайті компанії відбувається у кілька кліків, а її обробка триває 10-15 хвилин ― без урахування актуалізації даних на платформі ОГТСУ, що триває в середньому три дні. Про це повідомляється у пресрелізі компанії.

Частину інформації, необхідної для зміни постачальника, клієнт може підвантажити у заяву-приєднання автоматично після підтвердження у «Дії». Окрім цього, використання клієнтом даного сервісу скасовує вимогу додавати скан довідки РНОКПП (раніше – ІПН, індивідуальний податковий номер) у заявку.

«Після відкриття ринку газу процедура зміни постачальника в середньому тривала три тижні. Сьогодні – це кілька днів. Ми продовжуємо реалізовувати максимально клієнтоорієнтовані рішення та сучасні зручні сервіси. І співпраця з Дією – це умовна квінтесенція наших зусиль. І ми щиро переконані, що «комуналка» з аутсайдерів клієнтоорієнтованості починає виходити у лідери зручних сервісів та цифровізації», – зазначив директор ГК «Нафтогаз України» Максим Рабінович.

Для заповнення заявки перейдіть на офіційний сайт компанії у розділ «стати нашим клієнтом», оберіть варіант подачі заявки «сайт» та натисніть «подати заявку». Серед запропонованих способів заповнення заявки оберіть «Дію». Система запропонує вам обрати один із двох документів – ID-картку або РНОКПП. Оберіть саме той документ, який додано та верифіковано у вашому застосунку «Дія», та відскануйте запропонований QR-код (якщо ж ви заповнюєте заявку у мобільній версії сайту, просто натисніть на QR-код на екрані).

Після цього на вашому смартфоні потрібно підтвердити передачу копій обраного цифрового документу компанії, натиснувши кнопку «надіслати через Дію». Після підтвердження на екрані з’явиться ваша заявка на приєднання до газопостачання від ГК «Нафтогаз України» із частково заповненими даними. Доповніть деякі поля необхідною інформацією для зміни постачальника. Щоб завершити процес, натисніть «сформувати файл заявки» та підпишіть її зручним для вас способом – електронним підписом (КЕП) або від руки.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло