Повну відповідальність за провалля між українцями та росіянами несе Путін, – Кулеба

Фото Укрінформ

Повну відповідальність за провалля між українцями і росіянами несе президент РФ Володимир Путін.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter, інформує UA.

“Українці та росіяни – два різні народи. Ми могли би жити у дусі добросусідства, але у 2014 році РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території. Повну відповідальність за провалля між українцями і росіянами несе Володимир Путін, який розв’язав агресію“, – пише міністр.

За словами Дмитра Кулеби, позиція президента України Володимира Зеленського та українського народу полягає в тому, що ніхто, крім українців, не вирішуватиме їхньої долі.

“Коли Путін заводить стару пісню про “зовнішнє управління”, це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція президента Володимира Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна, і ніхто не буде вирішувати нашу долю, крім нас самих”, – наголосив він.

Кулеба зазначив також, що корінні народи України – це кримські татари, кримчаки, караїми.

Корінні народи України – це кримські татари, кримчаки, караїми. Росіяни – національна меншина, права якої захищені Конституцією на рівні з іншими. Вони не можуть бути корінним народом, бо мають власну державу. Альтернативні вигадки – це класика російських маніпуляцій“, – додав очільник МЗС.

Читайте також: “Білоруський народ належить до європейської сім’ї”, – Кулеба про розрив Мінськом зв’язків з ЄС

Раніше Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ приділяти більше уваги ситуації в окупованому Криму.

Прямий ефір