LEGO Group представила перший прототип кубика з переробленого пластику

LEGO Group представила перший прототип кубика з переробленого пластику

Дрібніші деталі, такі як дерева, гілки, листя й аксесуари для мініфігурок, компанія ще з 2018 року виробляє з біополіетилену

Этот материал также доступен на русском языке
LEGO Group представила перший прототип кубика з переробленого пластику
фото: lego.com

Минулого тижня LEGO Group представила прототип кубика LEGO®, виготовленого з переробленого пластику. Як повідомляє компанія у своєму блозі, це останній крок на шляху до створення виробів LEGO з екологічно чистих матеріалів. У 2020 році компанія оголосила, що почне видаляти одноразовий пластик зі своїх коробок. А у 2018 році LEGO Group почала виробляти елементи з біополіетилену, виготовленого з екологічно чистого цукрового очерету, котрий ідеально підходить для виготовлення дрібніших та м'якших деталей, таких як дерева, гілки, листя й аксесуари для мініфігурок. Біополіетилен наразі не підходить для виготовлення твердіших та міцніших елементів, таких як культові кубики LEGO.

Прототип виготовлений з переробленого ПЕТ, отриманого від постачальників в США, які використовують процеси, схвалені Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) і Європейським управлінням з безпеки харчових продуктів (EFSA) для забезпечення якості. В середньому з пластикової ПЕТ-пляшки об'ємом 1 літр можна створити десять кубиків LEGO 2x4.

Новий прототип, в якому використовується ПЕТ-пластик з викинутих пляшок, є першим кубиком, виготовленим з переробленого матеріалу, який відповідає суворим вимогам компанії до якості та безпеки. Склад матеріалу, на який подана заявка на патент, збільшує довговічність ПЕТ і робить його досить міцним для виготовлення цеглинок LEGO. В інноваційному процесі використовується спеціальна технологія компаундування для об'єднання переробленого ПЕТ зі зміцнюючими добавками.

За останні три роки матеріалознавці й інженери – близько 150 осіб задіяні в команді, протестували понад 250 варіантів матеріалів ПЕТ і сотні інших пластикових складових. Результатом став прототип, який відповідає ряду вимог до якості та безпеки.

Віцепрезидент з питань екологічної відповідальності LEGO Group Тім Брукс заявив: «Ми дуже раді цьому прориву. Найбільша проблема на нашому шляху до сталого розвитку – це переосмислення і впровадження інновацій в нові матеріали, які будуть такими ж міцними і якісними, як наші існуючі кубики, і підійдуть для елементів LEGO, створених за останні 60 років. За допомогою цього прототипу ми можемо продемонструвати досягнутий нами прогрес».  

Що означає створення прототипу? Пройде не менше ніж рок, поки команда продовжить тестування і вдосконалення складу ПЕТ, а потім вирішить, чи варто переходити до стадії пілотного виробництва.

Тім Брукс зазначив з цього приводу: «Ми знаємо, що діти дбають про навколишнє середовище, і хочемо, щоб ми робили нашу продукцію більш екологічною. Попри те, що мине якийсь час, перш ніж вони зможуть грати з конструктором, зробленим з переробленого пластику, ми хочемо, щоб діти знали, що ми над цим працюємо. Експерименти та невдачі – важлива частина навчання та інновацій. Подібно до того, як діти будують, розбирають і перебудовують з кубиків LEGO будинки, ми робимо те ж саме в нашій лабораторії».  

Екологічні інновації в матеріалах – це одна з ESG – ініціатив LEGO Group. З 2020 по 2022 роки компанія інвестує близько $400 млн, щоб реалізувати свої амбіції в галузі сталого розвитку.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло