Між Microsoft та Google закінчилося 6-річне перемирʼя: компанії припиняють співпрацю

Між Microsoft та Google закінчилося 6-річне перемирʼя: компанії припиняють співпрацю

У Microsoft вважають, що цей пакт був більш вигідним для Google

Між Microsoft та Google закінчилося 6-річне перемирʼя: компанії припиняють співпрацю
фото DR

Американські компанії Google і Microsoft Corp завершили перемир'я, яке тривало майже шість років і передбачало відмову від взаємних патентних претензій, повідомляє Інтерфакс.

Компанії в 2015 році уклали незвичайний пакт – припинити всі судові тяжби, пов'язані з порушенням патентних прав. Пакту було досягнуто незабаром після того, як Сундар Пічаї став генеральним директором Google, а Сатья Наделла очолив Microsoft.

Однак термін дії цього пакту закінчився в середині квітня, обидві сторони вирішили не продовжувати його, пише газета Financial Times з посиланням на обізнані джерела.

Видання зазначає, що це рішення відкриває шлях до прямого конфлікту в той час, коли регулюючі органи по всьому світу намагаються оскаржувати практики, які, можливо, вкоренилися серед провідних технологічних компаній і перешкоджали більш відкритій конкуренції.

Як зазначає агентство Bloomberg, ще до закінчення терміну дії пакту було багато свідчень те, що ця угода розвалюється.

Раніше в цьому році Microsoft виступила з різкою критикою на адресу Google. Причиною стало попередження Google про можливе відключення сервісу інтернет-пошуку в Австралії в разі, якщо австралійський парламент прийме закон, що зобов'язує пошуковики платити ЗМІ за публікацію посилань на їх матеріали в пошуковій видачі.

Відповідно до угоди, укладеної в 2015 році, Microsoft і Google врегулювали всі наявні у них патентні суперечки, що стосуються виробництва смартфонів та ігрових приставок, в позасудовому порядку. Вони також домовилися утримуватися від подачі взаємних судових позовів і скарг до регулюючих органів і докладати всіх зусиль для вирішення розбіжностей усередині компаній.

Крім того, компанії планували зміцнити співпрацю в галузях, що становлять взаємний інтерес.

У Microsoft вважають, що пакт був більш вигідним для Google, каже один зі співрозмовників FT. Спроби більш тісної співпраці між компаніями не принесли тих результатів, на які сподівалася Microsoft.

Нагадаємо, 23 червня капіталізація Microsoft вперше перевищила $2 трлн.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло