Для всіх українців, які досі очікують на свої законні виплати за лікарняними, з'явилися важливі новини. Так, у Міністерстві соціальної політики України повідомили, що заборгованість з виплат лікарняних скорочено майже на 1 млрд. грн. Це далеко не всі новини, які ще є у відомства.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Оформлення лікарняного, фото: кадр з відео
Оформлення лікарняного, фото: кадр з відео

"Заборгованість з виплат за лікарняними скорочено майже на один мільярд гривень. Фондом соціального страхування України за період з 14 по 25 червня 2021 профінансовано видатки на матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками поданих страхувальниками на 1 555 400 000 грн, в тому числі за рахунок державної фінансової допомоги - 400 млн грн.

За відповідний період заборгованість зменшилася на 974 млн грн, у тому числі профінансовано 214121 листок непрацездатності за рахунок власних надходжень у сумі 574 млн грн та 400 млн грн за рахунок коштів державного бюджету.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Середньоденні видатки Фонду на матеріальне забезпечення у червні 2021 року становлять 75 млн грн. Фінансування допомог та страхових виплат здійснюється Фондом щодня, у міру надходження від сплати роботодавцями єдиного соціального внеску.", — повідомляють в Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, державна "Укргідроенерго" зажадала стягнути з "Укренерго" 1,4 млрд грн боргу за балансуючий ринок.

Як повідомляв Знай.uа, примусово списують гроші з рахунків і нараховують пеню: боржникам по аліментах посилили покарання.

Знай.uа писав, акцизний збір на зелену енергію вкрай негативно вплине на приплив інвестицій в Україну - Устенко.