Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Кім Чен Ин заявив про «серйозний інцидент» у боротьбі з COVID-19 у країні. Офіційно коронавірусу у КНДР немає

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що «серйозний інцидент» поставив під загрозу зусилля КНДР щодо запобігання коронавірусу у країні та звільнив кількох топчиновників. Офіційно ж Північна Корея не підтвердила жодного випадку COVID—19 у країні.

Про це пише агентство Yonhap з посиланням на повідомлення Корейського центрального інформаційного агентства (KCNA) КНДР .

Під час засідання Політбюро владної Трудової партії Північної Кореї глава країни засудив посадовців за нехтування своїми обов'язками щодо боротьби з COVID-19.

Він заявив, що чиновники спричинили « серйозний інцидент, який створює величезну кризу для безпеки країни та її народу ».

У чому ж полягав «серйозний інцидент» або яку небезпеку він становить для громадян у Пхеньяні, не уточнили.

На засіданні замінили декількох членів політбюро, секретарів центрального комітету та чиновників кількох державних установ. Однак у KCNA не уточнили, чи були вони пов’язані з «нехтуванням своїми обов'язками», про які казав Кім Чен Ин.

Наразі КНДР досі офіційно не повідомляла про жоден випадок COVID-19 у країні. За даними ВООЗ, Північна Корея звітувала, що до 10 червня протестувала понад 30 тисяч людей на коронавірус, але не підтвердила жодного випадку зараження, пише Business Standart.

З початком епідемії коронавірусу Північна Корея закрила кордони та призупинила пасажирське сполучення. У січні влада КНДР, за даними The Wall Street Journal, нібито  подала  заявку на отримання вакцин від коронавірусу в межах Глобального механізму розподілу вакцин від COVID-19 (COVAX).

Ще на початку пандемії деякі країни, зокрема  США  та  Китай, пропонували Пхеньяну допомогу в боротьбі з COVID-19, але підтверджень надходження такої допомоги не було.

У цілому ж про епідемію коронавірусу в КНДР відомо дуже мало. Під час помпезного військового параду у жовтні  стало відомо, що у країні запровадили деякі обмежувальні заходи, зокрема зобов'язали всіх громадян носити захисні маски та регулярно проводити дезінфекцію, а також заборонили курити в громадських місцях.

У середині минулого року південнокорейські ЗМІ також повідомляли про підозру на COVID-19 в одного з перебіжчиків із Південної Кореї. Зрештою,  діагноз так і не підтвердився.