УЕБ отримала ліцензію НКЦПФР на провадження діяльності на ринках капіталу

УЕБ отримала ліцензію НКЦПФР на провадження діяльності на ринках капіталу

Комісія вперше повністю провела процедуру реєстрації ліцензіата за новими правилами

УЕБ отримала ліцензію НКЦПФР на провадження діяльності на ринках капіталу
Фото: pexels.com

Національна комісія з цінних паперів і фондових ринів (НКЦПФР) видала ліцензію на провадження діяльності на ринках капіталу ТОВ Українська енергетична біржа (УЕБ). Це перша процедура реєстрації ліцензіата за новими правилами. Про це повідомляється на сайті НКЦПФР.

У 2020 році Верховна Рада ухвалила закон, за яким товарні біржі з липня 2021 року повинні пройти процедуру ліцензування у Нацкомісії, аби працювати й надалі. УЕБ стала першою, що пройшла таку процедуру.

Комісія зареєструвала нові правила товариства, які відповідають чинному законодавству. Також біржа пройшла процес реорганізації структури. Тепер УЕБ отримала ліцензії на провадження діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах та клірингової діяльності з визначення зобов’язань.

«Сьогоднішня подія є визначною не тільки для учасників ринку, а й для регулятора. Адже Комісія вперше повністю провела процедуру реєстрації ліцензіата за новими правилами. Сподіваємось, що це тільки початок, і надалі ми отримаємо ще не один пакет документів від зацікавлених учасників ринків», – зазначив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Нагадаємо: протягом наступних трьох років в Україні планують створити інтегрований центр ринків капіталу та товарних ринків – Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами (NEXT). Це випливає з домовленостей у меморандумі, який уряд уклав з ЄБРР, ACC та USAID.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло