$39.22 €42.44
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Троє українців увійшли в першу двадцятку найкращих гравців Євро 2020

Троє українців увійшли в першу двадцятку найкращих гравців Євро 2020 Зінченко (ліворуч) і Ярмоленко (праворуч) забивали голи під час чемпіонату, але рейтинг враховує й інші критерії
Фото: EPA
Українські футболісти Андрій Ярмоленко, Микола Матвієнко та Олександр Зінченко посіли четверте, 17-те і 19-те місця в рейтингу найкращих гравців чемпіонату Європи з футболу 2020 року, складеному УЄФА.

Скріншот: uefa.com Скріншот: uefa.com

Ярмоленко, який посів четверте місце в рейтингу, відзначився тим, що протягом турніру вже забив два голи, віддав дві гольові передачі і продемонстрував досить високу точність пасів – 79%. Останній матч зі шведами підняв його із 25-ї позиції в рейтингу.

Матвієнко, який опинився на 17-му місці, – захисник, його успіхи вимірювали за іншими критеріями. Він зробив шість відборів, 22 рази відбив м'яч від своїх воріт, поставив шість блоків і 37 разів підібрав м'яч після втрати його суперником. Точність його передач становить 91%. До 1/8 фіналу він був на 56-му місці.

Зінченко, який посів 19-ту сходинку, – теж захисник. На його рахунку один гол, три відбори, 19 підбирань, один блок і дев'ять відбитих від воріт м'ячів. Точність пасу – 81%. Перед матчем зі Швецією він посідав 205-те місце в рейтингу. Зінченко також – найкращий гравець матчу 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу Швеція – Україна за версією УЄФА.

Очолює рейтинг гравець Португалії Кріштіану Роналду.

Контекст

Збірна України з футболу вперше в історії подолала груповий етап чемпіонату Європи і вийшла у плей-оф турніру.

У першому турі Євро 2020 збірна України програла збірній Нідерландів із рахунком 2:3. Протягом матчу українці відігралися з 0:2 і втратили нічию наприкінці поєдинку.

Обігравши команду Північної Македонії, збірна України перервала серію із шести поразок поспіль у фінальних частинах чемпіонатів Європи з футболу. Востаннє національна команда перемагала збірну Швеції на домашньому Євро 2012 із рахунком 2:1.

У третьому матчі групи С на Євро 2020 Україна мінімально програла збірній Австрії та посіла в підсумку третє місце, маючи в активі три очки.

В 1/8 фіналу Євро 2020 збірна України перемогла команду Швеції з рахунком 2:1 і вийшла у чвертьфінал турніру. 3 липня в Римі (Італія) команда тренера Андрія Шевченка зіграє проти збірної Англії. Матч розпочнеться о 22.00 на стадіоні "Олімпіко".