Якби українці та росіяни були одним народом, то в Москві ходили б гривні - Зеленський

Президент не вважає українців та росіян одним народом
Головне
Якби українці та росіяни були одним народом, то в Москві ходили б гривні - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
1 Липня 2021, 11:27
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці та росіяни не є одним народом.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він заявив, що хоча у нас є багато спільного, але ми не є одним народом.

Давайте нарешті розставимо крапки над "і". Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. В нас спільна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії... Але ми, повторю ще раз, не один народ. Були б одним народом, то в Москві, швидше за все, ходили б гривні, а над Держдумою майорів би жовто-блакитний прапор, - сказав Зеленський.

За його словами, і в України, і в Росії - у кожної свій шлях.

Але мета у нас дійсно повинна бути одна – закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території. І ще дещо – неможливо одночасно говорити про "один народ" та відверто захоплювати наші території і продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно, - додав президент.

Він також додав, що "можливо, щось загальне буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розмежування між нашими країнами".

Нагадаємо, представник президента України в Конституційному суді, народний депутат Федір Веніславський пояснив, чому українська влада досі не називає війну з Росією війною, а лише агресією. За його словами, визнання війни війною на рівні закону матиме для України безліч негативних наслідків, зокрема таких, що стосуються міжнародної фінансової співпраці. Тому в Україні досі використовують поняття "агресія", яке закріплене законодавчо.

Читайте також

1