Renault запланував знизити вартість акумуляторів для електромобілів на 60%

Renault запланував знизити вартість акумуляторів для електромобілів на 60%

Концерн також прагне знизити вартість своїх електродвигунів на 30%, зробити їх більш компактними і збільшити пробіг

Renault запланував знизити вартість акумуляторів для електромобілів на 60%
фото www.flickr.com/photos/61671511@N07/5953419765

Французький автовиробник Renault прагне знизити витрати на акумуляторні батареї для своїх електромобілів на 60% протягом наступного десятиліття. Як повідомляє Bloomberg, компанія збільшує виробництво електромобілів в Європі у відповідь на посилення вуглецевих норм.

Renault також планує знизити витрати на свої електродвигуни на 30%, зробити їх більш компактними і збільшити пробіг, йдеться в заяві компанії в середу.

Автовиробник робить велику ставку на електрокари, розкриваючи на початку цього тижня плани з постачання батарей для своїх майбутніх електромобілів, вироблених у Франції. Китайський розробник Envision Group погодився інвестувати 2 млрд євро в будівництво заводу з виробництва акумуляторних батарей на півночі Франції, який буде постачати електромобілі Renault.

Renault, яка повідомила про рекордні збитки торік, також планує придбати 20% акцій французького енергетичного стартапу Verkor, що спеціалізується на силових агрегатах, і може приєднатися до компанії ACC, яку очолюють місцеві конкуренти Stellantis і TotalEnergies.

Раніше в цьому місяці французький концерн повідомив, що об'єднає три своїх заводи на півночі Франції, щоб сформувати центр виробництва електромобілів. Це скоротить виробничі витрати і до 2025 року забезпечить річну виробничу потужність в 400 000 автомобілів.

Нагадаємо: шведський автовиробник Volvo Cars заявив про масштабну дорожню карту, яка допоможе йому перейти на виробництво електромобілів до 2030 року.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло