У Китаї будують телескоп, який шукатиме на орбіті космічне сміття

У Китаї будують телескоп, який шукатиме на орбіті космічне сміття

Укрінформ
У провінції Цінхай на південному заході Китаю днями розпочалося будівництво проекту багатоцільових оглядових телескопів MASTA для виявлення фрагментів космічного сміття, що знаходиться на середніх і високих навколоземних орбітах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

MASTA розташований на висоті 3 800 м над рівнем моря в селищі Ленху, яке адміністративно підкоряється місту Маннай Хайсі-Монгольсько-Тібетського автономного округу.

Очікується, що будівництво буде завершено на початку 2023 року, а реалізація даного проекту заповнить технічну прогалину країни у цій сфері.

За допомогою MASTA астрономи зможуть виявляти більшу кількість маленьких фрагментів космічного сміття і визначати орбіту їхнього руху. Таким чином, це допоможе забезпечити безпеку польотів космічних апаратів.

Читайте також: Головний комп’ютер телескопа Hubble вийшов із ладу

Селище Ленху володіє унікальними природними умовами для проведення астрономічного спостереження. За словами заступника директора комітету з управління індустріальним парком Ленху Тянь Цайжан, нині у селищі розташовано шість відділів науково-дослідних установ і вісім проектів телескопів. У майбутньому, це селище може перетворитися на центр астрономічних досліджень світового класу.

Загальна площа селища становить 17,8 тис. кв. км. Воно розташоване за 944 км від Сініна, адміністративного центру провінції Цінхай.

Читайте також: Космічне сміття пошкодило частину МКС

Як повідомляв Укрінформ, китайські вчені з Державної астрономічної обсерваторії Академії наук Китаю досягли прогресу в спостереженні за міжпланетним мерехтінням за допомогою найбільшого у світі сферичного радіотелескопу з п'ятисотметровою апертурою (FAST).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-