У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» Заслужений журналіст України, сценарист, режисер Семен Случевський розповів, чи можна вважати, що футбол Лобановського відбувався за його же статутом.

У цьому питанні експерт радить передусім проаналізувати діалектику зростання футболіста Лобановського і зрозуміти, на якому ґрунті між ним і тренером Масловим виник конфлікт.

Сам Случевський говорить про Лобановського як про неймовірно талановитого футболіста, але недооціненого. «Справа не тільки в «сухому листі», як він подавав головою. Справа була в його техніці», - підкреслює він. Також журналіст зізнається, що йому свого часу випала нагода займатися у того ж тренера, що й Лобановському, - у першого дитячого тренера УРСР і Заслуженого тренера СРСР Михайла Корсунського. «Корсунський пророкував йому велике майбутнє», - зазначає він.

Принагідно Случевський згадує, яким був молодий Лобановський – високим і з невеликими ногами, 187 сантиметрів і 40 розмір. «І він на п'ятачку таке витворяв, такий «натирач» був! Мене часто запитують: а чому ж він не грав за збірну СРСР? Всього дві гри», - зазначає журналіст. Він розповідає, що тоді був Михайло Месхі, якого у Грузії душевно називали Мішою.

Тобто, підсумовує Случевський, Лобановському у цьому плані не пощастило, так само, як і Базилевичу на правому фланзі, де грали Метревелі та Численко. «Але ж Лобановський починав центральним нападником. Просто їм з Канівським було тісно, і Соловйов його перевів, і той пручався», - розповідає гість програми. Тим не менш, як він зазначає, пізніше сам Лобановський міркував, що він як тренер передусім вивів би норовливого Каневського.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадуємо, Случевський розповів, з ким воював Лобановський.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Случевський розповів про видатних особистостей радянського футболу.