Нардепи повернули 20% ставку ПДВ на деяку агропродукцію

Читать на русском
Рада повернула ставку податку на додану вартість на деякі види сільгосппродукції у розмірі 20 відсотків.
фото з відкритих джерел

Верховна рада України вирішила повернути ставку податку на додану вартість на деякі види сільгосппродукції у розмірі 20%.

Таке рішення на засіданні у четвер, 1 липня, підтримали 309 нардепів.

Держпідтримка аграріїв: хто отримав найбільше дотацій у 2017-2019 рокахУ 2020 році на підтримку АПК у держбюджеті закладено 4,2 млрд грн. Ми подивились, як планують розподілити гроші та кому діставались найбільші дотації протягом попередніх років.

Згідно із законопроектом №5425-д, відтепер ставка ПДВ в 20% буде діяти при ввезенні: живої великої рогатої худоби, свиней, овець, молока незбираного, жита, вівса, насіння льону, насіння і плодів інших олійних культур, цукрових буряків.

Ставка ПДВ у 14% залишається на: пшеницю і суміші пшениці і жита (меслин), ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, роздроблених або недроблених, насіння ріпаку, подрібненого або недробленого, насіння соняшнику, подрібненого або недробленого.

Нагадаємо, Верховна рада знизила ставку ПДВ для аграріїв з 20% до 14% у грудні 2020 року.

Міністр агрополітики Роман Лещенко розповідав в інтерв’ю «Слово і діло», що МінАПК вважає правильним зниження ставки ПДВ до 14% для цілої групи сільськогосподарських товарів, але ця позиція розходиться з позицією Міністерства фінансів, яке вважає, що навпаки треба ПДВ піднімати, і повернути ставку 20%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: