Яких політичних ходів чекати від Зеленського? У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» політолог, експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Микола Спірідонов припустив, що президент може призначити дострокові вибори.

За словами Спірідонова, з початку квітня прогнозували великі політичні події. «Можуть бути призначені дострокові президентські вибори, тому що Зеленський відчуває, що відбувши 5 років президентом, на другий термін він не переобереться», - розповідає експерт.

Він відзначає, що за час свого президентства Зеленському вдалося зберегти свої рейтинги, а відтак він має можливість перемогти на дострокових виборах і продовжити свій термін на посаді з 5 років до 7,5. «Дмитро Разумков говорив, що в разі дострокових виборів президент не має права в них брати участь», - зауважує Спірідонов.

З іншого боку, каже політолог, не факт, що в Україні реальність відповідатиме закону, від цієї ідеї могли і відмовитися. Також він припускає, що президент проведе дострокові вибори до ВР з метою встановити свій контроль над депутатами. Загалом же Спірідонов підсумовує, що всі ці розмови про ймовірне проведення дострокових виборів на руку політичним експертам, оскільки до них звертаються клієнти.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, Спірідонов розповів, чи захищає наша Конституція права людей.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Спірідонов розповів про значення Великобританії для України.