Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Поліція Франції арештувала жінку, яка вийшла на пелотон «Тур де Франс» і спровокувала масове зіткнення велосипедистів

Кадр інциденту на одному з пелотонів «Тур де Франс». Поліція просила свідків допомогти знайти жінку в жовтому пальті з плакатом, яка призвела до масового зіткнення велосипедистів
Кадр інциденту на одному з пелотонів «Тур де Франс». Поліція просила свідків допомогти знайти жінку в жовтому пальті з плакатом, яка призвела до масового зіткнення велосипедистівПоліція Фіністерре / Facebook

Правоохоронці Франції в середу, 30 червня, арештували жінку, яка під час велогонки «Тур де Франс» вийшла на пелотон і спровокувала зіткнення велосипедистів. Один із них був змушений знятися зі змагань, а ще восьмеро мусили звернутися до лікарів.

Про це повідомляють AFP і Le Figaro.

Інформацію виданням спершу підтвердили джерела в поліції. Вони зазначили, що жінку затримали в місті Ландерно. Її допоміг знайти свідок — раніше про допомогу в пошуку просила поліція. Відомо, що затримана є громадянкою Франції.

Після цього AFP отримало підтвердження в Каміла Міансоні, прокурора міста Брест департаменту Фіністерре, де й ведеться розслідування інциденту. За словами Міансоні, більше подробиць правоохоронці зможуть повідомити вже 1 липня.

Раніше поліція Фіністерре заявляла, що жінці інкримінують « умисне порушення правил безпеки й завдавання тілесних ушкоджень, які можуть призвести до тимчасової непрацездатності на строк до трьох місяців ».

А заступник директора «Тур де Франс» П’єр-Ів Туо говорив, що організатори подадуть проти жінки позов: « Ми робимо це для того, щоб невелика група людей, які так вчиняють, не руйнувала шоу для всіх ».

Інцидент на «Тур де Франс» стався 26 червня за 45 кілометрів від фінішу на одному з пелотонів, який очолював німецький велогонник Тоні Мартін із команди Jumbo-Vista. Він рухався на пелотоні праворуч, ближче до глядачів.

У цей час на пелотон перед Мартіном вискочила жінка в жовтому пальті, яка тримала плакат зі словами « дідусь і бабуся » німецькою. Вона дивилася в бік камер і не зважала на те, що за нею їдуть велосипедисти.

Намагаючись не врізатися в жінку, Мартін крутнув уліво і в’їхав в інших велосипедистів. Вони впали разом із ним. Перегони довелося затримати на п’ять хвилин, поки медики надавали допомогу постраждалим велосипедистам. У цей час жінка з плакатом утекла з місця події.

Один з учасників — німець Яша Зюттерлін із команди DSM — був змушений знятися з перегонів. Щонайменше восьмеро велосипедистів отримали травми середньої тяжкості й ще понад десяток — порізи, синці й подряпини.

«Тур де Франс» — щорічні шосейні багатоденні велоперегони дорогами Франції (частини окремих етапів або цілі етапи іноді проводяться в інших країнах). Уперше «Тур» було проведено 1903 року. Нині «Тур де Франс» — це найпрестижніше змагання серед багатоденних велогонок у професійному велоспорті.