Віталію ще в дитинстві знахарка передбачила армійську службу. Так і вийшло, зараз військовий захищає наші землі від окупантів.

Про це розповіли в пресцентрі штабу Операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Починаючи з молодших класів школи, Віталій просто марив армією. І буквально не розумів, чому батьки ставляться до його мрії вкрай негативно. А ще більше не міг зрозуміти, чому його іноді обережно так розпитують про якусь бабцю, про яку він не пам'ятав.

І ось у 9 класі юнак заявив батькам, що піде вступати до військового ліцею, чим викликав у родині страшний переполох. Віталія відчайдушно відмовляли це робити.

Аргументи були різними: мовляв, і служити будеш там, де накажуть, і свободи і грошей не отримаєш, жити важко, і вірної дружини через таку долю не знайдеш.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У щирих намірах мами і тата Віталій не засумнівався ні на хвилину. Однак, раз здивувався палкому опору рідних для нього людей здійсненню його мрії. Стверджував своє: "Кажіть, ще не було в нашій родині професійних військових - так що з того - я буду першим! Життя буде важким? Зате - цікавим " і мало не образився на батька, коли той запропонував йому обрати замість вступу до ліцею сучасний комп'ютер у подарунок", - розповіли в штабі ООС.

Лейтенант Віталій, фото: ООС
Лейтенант Віталій, фото: ООС

Отримавши звання молодшого сержанта в ліцеї, Віталій почув від батьків про забуте передбачення знахарки. Їм здавалося, що син тоді його запам'ятав на рівні підсвідомості, і тому вибрав військову справу.

Після закінчення Прикарпатського військово-спортивного ліцею Віталій до військового вишу з першого разу не вступив. Але після строкової служби пройшов сержантське навчання в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а потім таки став її курсантом, вибравши для навчання факультет підготовки фахівців бойового оперативного забезпечення.

Навчання він закінчив минулого року і випустився лейтенантом. Зараз Віталій командує одним з підрозділів оперативного забезпечення на передовій.

"Служба мені подобається не тільки тим, що вона моя покликання. Тут, в зоні бойових дій, щодня засвоюєш премудрості, яким в одній академії не навчать. Останні випускники військових вузів не повинні мати на голові "корони". Наприклад, у мене є підлеглі з календарною вислугою більш ніж в двадцять п'ять років. Їх досвід є справжнім скарбом. Я не соромлюся питати у них поради, тому що завдяки їм будь-які завдання виконуються швидше і якісніше", - зізнається лейтенант.

Нагадаємо, раніше Незламний офіцер пол століття віддано служить Батьківщині: "молодь називає мене батьком"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Чорний Запорожець" Дмитро на Донбасі 4 роки і повертатися не хоче: з фронту піде тільки з перемогою

Також «Знай.иа " писав, що Сержант Олександр знайшов любов на передовій: захищають рідну землю рука об руку