Суспільство (відео)

Мавританські газони та нові мініпарки: в «Зеленбуді» назвали адреси під озеленення в Чернігові (Відео)

У Чернігові робитимуть ставку в озелененні на нові сучасні мініпарки та зелені зони. Про це розповів начальник комунального підприємства «Зеленбуд» Артем Стах.

«Основне питання, на якому ми акцентуємо свою увагу, – це стратегічне бачення щодо будівництва мініпарків, парків, скверів у різних куточках нашого міста. Цього року ми плануємо будувати мініпарк, сквер на розв’язці 5 кутів, проспект Перемоги, Любомира Боднарука та 1-го Травня. Там буде цікава локація. Ультрасучасна. Далі ми працюємо над сквером навпроти Академії пенітенціарної служби. Є напрацювання щодо створення парку на розі вулиці Київська та Гонча, на вулиці Молодіжній. І на Ремзаводі ми також розглядаємо це питання», — Артем Стах, начальник КП «Зеленбуд» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже півтора мільйона витратять на техніку для КП «Зеленбуд»

На початок літа, його першу половину, основним завданням «зеленбудівців» стала заміна весняної флори на літню.

«Будемо міняти, як завжди, клумби нашого міста на квіти, які прикрашають влітку. Це петунія, бегонія, сульфінія, катарантус і так далі, і тому подібне», — Артем Стах, начальник КП «Зеленбуд» ЧМР.

Загалом же до кінця цього року в Чернігові планують розробити програму створення зелених мінізон і сучасних клумб на найближчі п’ять років.

Однією з новинок стане створення так званих мавританських газонів – тобто різнобарвного набору польових квітів.

«Спробувати посіяти мавританський газон. Зараз реконструюється асфальтне покриття та тротуарна зона по вулицях Космонавтів, Доценка, Бєлова… Там ми будемо пробувати облаштувати мавританські газони», — Артем Стах, начальник КП «Зеленбуд» ЧМР.

Спробувати саме мавританські газони вирішили тому, що вони не потребують системного догляду, водночас мають дуже гарний вигляд.

Журналіст — Олег  Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button