З сусідньої Російської Федерації, де щодня відбуваються дуже дивні події, прийшли новини "хірургічного" характеру. Так, у Москві лікарі врятували життя 67-річній жінці. Практично дві години медики видаляли 10-сантиметровий камінь з її єдиної нирки.
Про це стало відомо завдяки новій публікації на сайті лікарні ім. Виноградова.

в операційній, фото з вільних джерел
в операційній, фото з вільних джерел

За інофрмацією медиків, жінку привезли у вкрай важкому стані. Лихоманка, болі в попереку і, найнебезпечніше — відсутність самостійного виділення сечі. З'ясувалося, що 17 років тому їй видалили одну нирку, а друга зараз заблокована каменем, який зайняв всю чашково-мискову систему.

МРТ пацієнтки, скріншот: Telegram
МРТ пацієнтки, скріншот: Telegram

МРТ пацієнтки, скріншот: Telegram
МРТ пацієнтки, скріншот: Telegram

Спочатку лікарі стабілізували стан жінки: встановили дренаж і відновили прохідність сечових шляхів — загрози життю не стало. Кілька тижнів пацієнтка пила пігулки будинку, щоб зняти запалення органу. І вже після першого етапу лікування хірурги почали операцію. Спрацювали ювелірно, не пошкодивши тканини.
Ціною помилки була б ниркова недостатність. Вже через два дні жінку виписали з лікарні - живу і здоровішу.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще