Голова Асамблеї Національностей України, голова об'єднаного конгресу азербайджанців, який очолював азербайджанське товариство, ексспівголова республіканського культурного центру тюркомовних народів Ровшан Тагієв у програмі «Особистість» Сергія Дойка розповів про свою діяльність. Її результатом є не тільки культурно-просвітницька робота, а й вигідні політико-економічні зв'язки України з іншими країнами.

«Я приїхав у 1986 році вчитися в Київський державний університет імені Шевченка і закінчив в 1991 році історичний факультет. З 1991 року займався і громадськими справами, і бізнесом. Це була перша Рада національних товариств в Україні і перший у Радянському Союзі республіканський культурний центр тюркомовних народів. Я там був на керівних постах і зробив багато для того, щоб представники різних національностей могли після розпаду Радянського Союзу інтегруватися в суспільно-політичне життя в Україні», - розповідає він.

На базі Ради національних товариств України, яку тоді очолював Ілля Левітас, Ровшан Тагієв пропрацював сім років.

«Після цього вийшли 10 років тому нові організації: Асамблея Національностей України, Інтернаціональний союз України, Рада національних товариств України та інші. Ми займаємося об'єднанням різних культурних організацій, і в кожну з них входять десятки подібних структур по всій країні», - зазначає він.

«Крім культурних і просвітницьких заходів, ми проводимо семінари, тренінги, в тому числі намагаємося, щоб вони були більш активними в суспільно-політичному житті нашої країни, інтегрувалися в суспільство і вносили свої дивіденди, в тому числі, в зв'язку зі своїми історичними батьківщинами. Це є реальною роботою і проносить плоди на прикладі економічних вливань і політичної підтримки нашої України», - робить висновок Ровшан Тагієв.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, "Шість мільйонів сердець": Єврейський форум України Аркадія Монастирського провів щорічну церемонію пам 'яті жертв Голокосту.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, Артур Палатний назвав загрозу національній безпеці України.