У четвер, 1 липня, в Україні набуває чинності закон, який відкриває ринок землі сільськогосподарського призначення. У Міністерстві юстиції України вирішили детально розповісти, що ж тепер зміниться.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Ринок землі, скріншот: YouTube
Ринок землі, скріншот: YouTube

"Відтепер вводиться поетапне скасування діючої заборони на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності. Однак з низкою обмежень. Зокрема, придбання земельних ділянок певними суб'єктами, а також обмеження концентрації землі в "одних руках" залежно від її загальної площі.

У період з 1 липня 2021 по 31 грудня 2023 року обіг земель дозволено виключно між громадянами України. У цей період відчуження ділянок, що перебувають у приватній власності, дозволено громадянам України з розрахунку не більше 100 гектарів в "одні руки".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Тільки з 1 січня 2024 року громадянин України отримає право мати у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 10000 гектарів.", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, закохані українці зможуть одружитися не виходячи з дому: покрокова інструкція від Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли, як правильно оформити документи на землю і вберегтися від шахраїв.

Знай.uа писав, хочеш їздити - плати за дитину: українець зажадав скасувати закон про заборону на водіння для боржників.