Генпрокурор Венедіктова взяла під себе "департамент війни"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова стала керівницею департаменту, що розслідує злочини, скоєні в умовах збройного конфлікту

Журналіст відділу новин
Генпрокурор Венедіктова взяла під себе "…
Фото: Слуга народа / Facebook

Про це інформує Depo.ua із посиланням на сайт Офісу генпрокурора.

Відомо, що 29 червня Венедіктова передала відповідний департамент своєму заступнику Максиму Якубовському. Раніше ним опікувався інший її заступник – Гюндуз Мамедов. Однак 30 червня Якубовський передав його генпрокурору. 

Ймовірно, що рішення про передачу департаменту Якубовським Венедіктовій пов'язано з можливим конфліктом інтересів через нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Якубовський з 2012 до 2014 року працював в експертному центрі, який створили при "Українському виборі" –  саме "департамент війни" й розслідує справу про "Український вибір".

Відомо, що повна назва департаменту — Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, які вчинили в умовах збройного конфлікту. Його створили у 2019 році, і він займається розслідуванням злочинів, що посягають на основи національної безпеки України, недоторканність державних кордонів, і злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму.

Цей же департамент співпрацює з Міжнародним кримінальним судом щодо злочинів Росії. Зокрема, йдеться про переслідування журналістів в окупованому Криму, порушення майнових прав, пропаганду війни серед дітей, віроломні вбивства українських військовослужбовців під час подій в Іловайську та Донецькому аеропорту у 2014—2015 роках.

Нагадаємо, нещодавно у СБУ заявили про збільшення кібератак на Україну на тлі концентрації російських військ біля кордонів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme