$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Бущан: У мене на пляшці з водою був список гравців збірної Швеції – їхні номери й куди вони б'ють пенальті

Бущан: У мене на пляшці з водою був список гравців збірної Швеції – їхні номери й куди вони б'ють пенальті Бущан: Я чекав, був упевнений, що команда дотисне
Фото: ЕРА

Голкіпер збірної України Георгій Бущан готувався до серії післяматчевих пенальті у грі 1/8 фіналу Євро 2020 проти збірної Швеції. Про це він розповів у коментарі сайту уболівальників київського "Динамо".

"У той момент, коли ми дізналися про суперника і те, що ми залишаємося на Євро, із того дня ми почали готувати тактику на матч зі Швецією. Ми з такою тактикою також грали проти Франції на виїзді. Вона мала результат... Я чекав, був упевнений, що команда дотисне [Швецію в доданий час]. Але в мене є секрет: на пляшці з водою було написано список гравців збірної Швеції – їхні номери й куди вони б'ють пенальті", – сказав Бущан.

На його думку, українці контролювали перебіг поєдинку.

"У нас теж була штанга, теж було багато моментів біля воріт Швеції, але ми не змогли їх реалізувати. Проте протягом усієї гри ми контролювали гру й робили мінімум помилок. Після всіх помилок, які були у групі, – футбольний бог [цього разу був] за нас", – зазначив голкіпер.

Контекст

Збірна України з футболу вперше в історії подолала груповий етап чемпіонату Європи й вийшла у плей-оф турніру.

У першому турі Євро 2020 збірна України програла збірній Нідерландів із рахунком 2:3. Під час матчу українці відігралися з 0:2 і втратили нічию наприкінці поєдинку.

Обігравши команду Північної Македонії, збірна України перервала серію із шести поразок поспіль у фінальних частинах чемпіонатів Європи з футболу. Востаннє національна команда перемагала збірну Швеції на домашньому Євро 2012 із рахунком 2:1.

У третьому матчі групи С на Євро 2020 Україна мінімально програла збірній Австрії та посіла в підсумку третє місце, маючи в активі три очки.

В 1/8 фіналу Євро 2020 збірна України перемогла команду Швеції з рахунком 2:1 і вийшла у чвертьфінал турніру. 3 липня в Римі (Італія) українці зіграють проти збірної Англії. Матч відбудеться о 22.00 на стадіоні "Олімпіко".