Волинь Новини

У Луцькій водоймі не рекомендують купатися: де та чому

Вдруге за літо у Теремнівській водоймі, що поблизу Луцька, не рекомендують купатися через вміст у воді небезпечних збудників, – розповів Суспільному посадовець міськради Юрій Кирилюк.

Заміри води брали у середині червня, нині результати показали, що у водоймі знову виявили кишкову паличку. Її показник перевищений майже вдвічі.

У Луцькій водоймі не рекомендують купатися: де та чомуСуспільне Волинь

Від початку купального сезону, з 1-го червня, на Теремнівській водоймі працює рятувальний пост. На ньому висить жовтий прапорець, який попереджає, що купатися у цій водоймі не рекомендують, – каже рятувальник Андрій Дуда.

У Луцькій водоймі не рекомендують купатися: де та чомуСуспільне Волинь

Чоловік розповідає, що відпочивальників про небезпеку у воді попереджає, але заборонити купатися їм не може.

Суспільне поспілкувалося з відпочивальниками на пляжі і розпитало, чи знають вони про результати лабораторних досліджень і значення жовтого прапорця на посту рятувальників.

Як розповіла Суспільному завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Колобкова, з початку червня на Волині обстежили 56 водойм. Станом на 1 липня виявлено 3 культури неаглютинуючих холерних вібріонів не лише в озері “Теремно”, а й у Великому Згоранському та озері міста Нововолинська. Виявлені бактерії не спричиняють холери, вони лише в окремих випадках, при попаданні в організм людини, можуть викликати кишкові розлади та діареї.

Leave a Comment