ОБСЄ нарахувала понад 150 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

Війна на Донбасі — ОБСЄ нарахувала 162 порушення режиму припинення вогню

Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала 162 порушення режиму тиші на Донбасі за 30 червня. Також там чули численні вибухи, обстріли з мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 1 липня.

Читайте також:

Так, найбільше порушень режиму припинення вогню ОБСЄ зафіксувала в Луганській області. Там їх нарахували 84, у тому числі 36 вибухів – 3 вибухи невизначеного походження і 33 вибухи від вихідного мінометного вогню.

Читайте також: У штабі ООС розповіли, де окупанти відкривали вогонь 30 червня

Зазначається, що більшість порушень сталися в районі Західного, непідконтрольного українському уряду. Порушення пов'язують з навчаннями бойовиків.

"За оцінкою, вони були частиною навчань з бойовою стрільбою поза зоною безпеки", - йдеться в повідомленні.

Загалом у Західному нарахували 33 постріли з міномета, 2 – з великокаліберних кулеметів та 34 постріли зі стрілецької зброї.

Окрім цього, у Донецькій області ОБСЄ зафіксувала 78 порушень режиму тиші, у тому числі 43 вибухи невизначеного походження. Більшість порушень сталися у непідконтрольних Україні районах Горлівки. Там чули 19 вибухів невизначеного походження.

У Широкиному також лунали численні вибухи. У окупованому загарбниками селищі Чермалик чули 4 черги з великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо:

 

Більше оперативних новин шукайте в Telegram та Viber Новини.LIVE.