Туреччина відмовилася від Стамбульської конвенції

Туреччина офіційно вийшла договору "Про запобігання і протидію насильству стосовно жінок і домашньому насильству й боротьбу з цими явищами"

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Президент Туреччини Реджеп Ердоган, чиєю ініціативою і був крок з виходу із Стамбульської конвенції, заявив про власний План дій для боротьби з насильством проти жінок.

Втім, це викликало гнівну реакцію як правозахисників та звичайних жителів Туреччини, які вийшли на демонстрації. Акції протесту проходили під гаслами на кшталт "Ми не відмовляємося від Стамбульської конвенції, для нас вона діє далі".

Нагадаємо, ще 5 серпня 2020 року партія президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявила про намір порушити питання щодо виходу країни зі Стамбульської конвенції.

Довідка: Стамбульська конвенція Ради Європи – це міжнародний юридичний обов'язковий акт, який охоплює питання, пов'язані з насильством щодо жінки (покарання та переслідування злочинців, захист та допомога жертвам, запобігання та протидії насильства щодо жінок як соціального суспільного явища тощо).

Наразі конвенцію ратифікували 18 країн Європи з 47. У ній сформульовані мінімальні стандарти запобігання насильству, забезпечення захисту і кримінального переслідування, а також дані рекомендації з розробки комплексної політики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme