Політика

Посол Євросоюзу в Білорусі виїхав з Мінська

Посол Євросоюзу в Білорусі виїхав з Мінська

Фото Facebook

З огляду на політику Мінська, посол Євросоюзу в Білорусі Дірк Шубель, якому Міністерство закордонних справ рекомендувало покинути країну, виїхав до Брюсселя.

За його словами офіційний Мінськ кардинально змінив країну, тож він на прохання МЗС Білорусі повернувся до Євросоюзу.

“Сьогодні я вирушив до Брюсселя для “консультацій” на прохання МЗС Білорусі і відтак приєднався до моїх польського, литовського та латвійського колег. Нині Білорусь – не та сама країна, до якої я прибув 22 місяці тому, і я твердо переконаний, що білоруси вистоять і вийдуть з цієї кризи сильнішими і більш завзятими, ніж будь-коли раніше, щоб побудувати вільне, процвітаюче, гостинне, безпечне суспільство”, – резюмував Шубель на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він зазначив, що сподівається повернутись до роботи у Білорусі, але найближчим часом працюватиме з Брюсселя.

“Мої думки – з усіма політв’язнями, всіма, хто перебуває за ґратами й потерпає від несправедливості, та з їхніми родинами; з тими, хто за останній буремний рік втратив своїх близьких”, – підкреслив посол.

Нагадаємо, Білорусь виключили з Європейського мовного союзу через інтерв’ю Протасевича.

Раніше стало відомо, що у Празі відкриють офіційний офіс білоруської опозиції, яка зазнає репресій з боку самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як відомо, Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС”Східне партнерство”. Також країна починає реалізацію процедури  припинення дії угоди про реадмісію з Європейським союзом.

У МЗС України переконані, що рішення влади Білорусі вийти зі “Східного партнерства” суперечить інтересам білоруського народу.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.