fbpx
Сьогодні
08:45 02 Лип 2021

Доба на Донбасі: бойовики 26 разів порушили режим "тиші", є поранений

Протягом минулої доби, 1 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба ООС, передає Рубрика.

В напрямку населеного пункту Авдіївка окупанти здійснили 8 обстрілів з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Неподалік Павлополя противник вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Зайцевого російські окупанти обстрілювали наші позиції з великокаліберних кулеметів. У районі Опитного ворог відкривав вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Талаківки окупанти застосовували міномети 120-го калібру.

Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів і автоматичних станкових гранатометів. У районі населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, російські найманці застосовували міномети 120-го калібру.

Неподалік Побєди російські окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки окупанти тричі застосували артилерійські системи калібру 122 мм і міномети 120-го та 82-го калібрів.

У районі Світлодарська збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Новотошківського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

В напрямку населеного пункту Новоолександрівка російські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Біля Золотого-4 ворог застосовував безпілотний літальний апарат для скидання пострілів ВОГ-17.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10».

В результаті обстрілів один військовослужбовець отримав осколкові поранення. Воїн доставлений до лікувального закладу. Стан пораненого середньої тяжкості.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 2 липня, зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

У районі Золотого-4 ворог обстріляв наші позиції з мінометів 82-го калібру. Поблизу населеного пункту Гнутове окупанти двічі відкрили вогонь з мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки противник тричі вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Українська сторона СЦКК, використовуючи координаційний механізм, оперативно реагувала на дії російсько-окупаційних військ через СММ ОБСЄ. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: