Зведення штабу ООС: понад 25 обстрілів, поранений боєць ЗСУ

Читать на русском
За минулу добу, 1 липня, бойовики на Донбасі здійснили 26 обстрілів у сторону позицій українських військових і цивільного сектора.

За минулу добу, 1 липня, бойовики на Донбасі здійснили 26 обстрілів у сторону позицій українських військових і цивільного сектора.

Обстріли велися з багатьох напрямків з мінометів, гранатометів, артилерійських систем і в результаті один боєць отримав поранення, пише штаб ООС в Facebook вранці в п'ятницю, 2 липня.

У напрямку Авдіївки окупанти здійснили 8 обстрілів з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі Павлопіля бойовики били зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Зайцевого - із великокаліберних кулеметів.

У районі Опитного ворог відкривав вогонь із підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Талаківки окупанти застосовували міномети 120-го калібру. Біля Широкино збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил із мінометів 120-го і 82-го калібрів і автоматичних станкових гранатометів.

Червень в ООС: режим припинення вогню порушили понад 200 разівУ зоні проведення ООС в червні було 205 порушень режиму припинення вогню. Загинули двоє військових, 8 були поранені.

У районі Водяного на Приазов'ї російські найманці застосовували міномети 120-го калібру. Неподалік від Перемоги російські окупанти відкривали вогонь з станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Старогнатівку окупанти тричі обстріляли з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120-го і 82-го калібрів.

У районі Світлодарська окупанти двічі обстрілювали українські позиції з станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Новотошківського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а в районі Новоалександрівки відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів.

Біля Золотого-4 ворог застосовував безпілотний літальний апарат для скидання пострілів ВОГ-17.

«Також, окупанти здійснили обстріл об'єктів цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го і 82-го калібрів», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Луганській області було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу Орлан-10.

«У результаті обстрілу один військовослужбовець отримав осколкові поранення. Воїн доставлений до лікувального закладу. Стан пораненого середньої тяжкості», - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що українські воїни відбивалися від обстрілів, відкриваючи вогонь у відповідь.

Більш того, станом на сьогоднішній ранок ворог примудрився 6 разів порушити режим припинення вогню.

У районі Золотого-4 бойовики обстріляли наші позиції з мінометів 82-го калібру. Поблизу населеного пункту Гнутове окупанти двічі відкрили вогонь з мінометів 120-го калібру. Неподалік від Авдіївки противник тричі вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, з мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за сьогодні немає.

Нагадаємо, за інформацією ОБСЄ, на Донбасі зафіксовано понад 160 порушень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: