Український військовий отримав осколкове поранення в зоні ООС

Бойовики обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури в Авдіївці
Важливо
Український військовий отримав осколкове поранення в зоні ООС
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
2 Липня 2021, 09:29
читать на русском

Протягом минулої доби, 1 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню. Також український боєць отримав осколкове поранення.

Про це повідомила пресслужба ООС.

Зазначається, що окупанти в напрямку Авдіївки окупанти здійснили 8 обстрілів з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Неподалік Павлополя противник вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Зайцевого - обстрілювали українські позиції з великокаліберних кулеметів.

Також бойовики обстрілювали українських військових поблизу Опитного, Талаківки, Широкиного, Водяного, що на Приазов’ї, Побєди, Старогнатівки та Світлодарська.

Поблизу Новотошківського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В напрямку населеного пункту Новоолександрівка російські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів.

Біля Золотого-4 ворог застосовував безпілотний літальний апарат для скидання пострілів ВОГ-17. Також, окупанти обстріляли об’єкти цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10".

В результаті обстрілів один військовослужбовець отримав осколкові поранення. Воїн доставлений до лікувального закладу. Стан пораненого середньої тяжкості. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь, - йдеться у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 2 липня, зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню біля Золотого-4, Гнутового та Авдіївки.

Нагадаємо, що 29 червня окупанти на Сході України обстріляли українські позиції та поранили захисника поблизу Новотошківського. Воїну оперативно надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – важкий.

Читайте також

1