У Палаті представників Конгресу заборонять Байдену знімати санкції з «Північного потоку-2»

Читать на русском
Тепер для затвердження заборони поправка повинна пройти читання в Палаті представників, Сенаті США та отримати підпис президента
Конгрес СШАAP Photo

Комітет з асигнувань Палати Представників Конгресу США схвалив поправку, яка прямо забороняє Адміністрації президента Джозефа Байдена скасовувати санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляється у трансляції під час голосування Конгресу.

Йдеться про заборону адміністрації Байдена скасовувати санкції в ході 2022 фінансового року. Автор поправки - конгресмен-демократ від штату Огайо Марсі Каптур. Поправку включили до складу розділу про закордонні фінансові витрати американського уряду.

«Ми розраховуємо, що адміністрація президента почує наш потужний сигнал і зробить пріоритетним питанням європейської енергетичної безпеки», — заявила Каптур.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Тепер для затвердження заборони поправка повинна пройти читання в Палаті представників, Сенаті США, і наостанок її повинен серед інших бюджетних планів США підписати президент.

Нагадаємо, радник президента Байдена Джейк Салліван заявив, що Вашингтон як і раніше виступає проти російського газопроводу «Північний потік-2», тому в США продовжать вводити санкції проти газопроводу.

Представник Кремля Дмитро Пєсков коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими. Тому Росія продовжить роботу по запуску СП-2, не озираючись на США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: