Тупицький хоче відсудити в КСУ понад 0,9 млн гривень зарплати

Тупицький хоче відсудити в КСУ понад 0,9 млн гривень зарплати
Тупицький вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення заборгованості, яка виникла через невиплату йому в повному обсязі зарплати в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року.

Скандальний ексголова Конституційного суду Олександр Тупицький подав позов проти КСУ до Окружного адміністративного суду Києва. Він має намір відсудити у суду понад 900 тисяч гривень своєї суддівської зарплати. Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.

Зокрема, на думку Тупицького, у період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року йому виплачували гроші з порушенням положень Конституції та закону про КСУ. Та зауважимо, що тоді рішення КСУ урізання зарплат чиновників на період пандемії коронавірусу і карантину визнали незаконним.

Внаслідок цього екссуддя просить Окружний адмінсуд зобов'язати КСУ виплатити йому понад 900 000 гривень заборгованої зарплати.

Зараз ОАСК вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ, що автоматично означає його звільнення.

Окрім цього, правоохоронці Державного бюро розслідувань завершили розгляд кримінальної справи щодо відстороненого голови Конституційного Суду Олександра Тупицького, яка стосувалась підкупу свідка та неправдивих свідчень. Під час досудового розслідування було отримано докази, які є достатніми для складання обвинувального акту екссудді.

Читайте також
Сотні мільйонів на помічників депутатів: син Шефіра отримав з бюджету 600 тисяч гривень (відео) Сотні мільйонів на помічників депутатів: син Шефіра отримав з бюджету 600 тисяч гривень (відео)
Микита Шефір – син першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра –– працює помічником народного депутата "Слуги народу" Юрія Кісєля.
"Можуть іти у НАБУ": Корнієнко прокоментував заяву Богдана про депутатські зарплати у конвертах "Можуть іти у НАБУ": Корнієнко прокоментував заяву Богдана про депутатські зарплати у конвертах
Зазначимо, що Богдан у інтервʼю Дмитру Гордону розповів, що нардепам нібито дають "чорний кеш" деякі представники бізнесу.
Loading...
Load next