Створили загрозу "швидкій" та водоканалу: На Чернігівщині викрили "майнерів", що крали електрику

На Чернігівщині правоохоронці заблокували незаконну майнінг-ферму, яка створила загрозу роботи критичної інфраструктури регіону

Редактор стрічки новин
Створили загрозу "швидкій" та водоканалу…
Фото: Київська міська прокуратура

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської міської прокуратури, передає Depo.Чернігів.

Зазначається, що "добувачі" криптовалюти під'єднати своє обладнання до однієї з трансформаторних підстанцій на Чернігівщині (ч. 3 ст. 191 та ч. 2 ст. 188-1 КК України).

За даними слідства, організатори створили потужну майнінг-ферму у орендованих складських приміщеннях та приєднались до потужностей енергооб’єкту, розташованого неподалік. Щоб приховати свою злочинну діяльність, зловмисники, використовуючи спеціальне обладнання, втрутились у роботу облікової системи.

"Зазначимо, що від вказаної лінії отримують послуги з електропостачання такі об’єкти, як КНП "Ніжинська станція швидкої медичної допомоги" та КП "Ніжинводоканал" та інші. Таким чином, група "майнерів" не просто викрадала електроенергію, а й створила загрозу для критичної інфраструктури регіону", – розповіли у прокуратурі.

У відомстві зазначають, що за два місяці "майнінгу" зловмисники завдали тільки прямих збитків на суму понад 3 млн грн.

"Під час обшуку у приміщеннях майнінг-ферми правоохоронці вилучили понад 150 одиниць обладнання для генерації крипто-валют та спеціалізовану техніку для втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії. Слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності з метою притягнення до відповідальності причетних осіб", – розповіли у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили на Дніпропетровщині велику майнінг-ферму, яку нелегально підключили до трансформаторної підстанції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme