Україна запроваджує зміни до карантину через штам Delta

Україна запроваджує зміни до карантину через штам Delta

Відтепер всі, хто прибули з Індії, РФ, Великобританії та Португалії, матимуть пройти тест на COVID-19

Україна запроваджує зміни до карантину через штам Delta
фото: pixabay.com

З другого липня в Україні набуває чинності рішення Кабінету Міністрів щодо змін до карантинних норм для протидії поширенню коронавірусу штаму «Дельта». Про це повідомляє «Укрінформ».

Відтепер для перетину державного кордону іноземцям (крім тих, хто має посвідку на постійне проживання в Україні) та особам без громадянства старше 12 років, які прибули з Індії, Великобританії, Росії та Португалії або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14, потрібно пройти безпосередньо в пунктах пропуску експрес-тест на COVID-19. За наявності негативного результату їм дозволять потрапити в Україну.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України (крім тих, хто молодше 12 років) та прибули в Україну з Індії, Великобританії, Росії та Португалії або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів також здійснюють експрес-тест на COVID-19 безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). У разі позитивного результату вони підлягають обов’язковій самоізоляції або обсервації. 

Супровід осіб, які отримали позитивний результат тесту, до місць обсервації або лікарні забезпечуватимуть працівники поліції.

Список країн буде переглядатися та оновлюватися залежно від епідемічної ситуації.

Нагадаємо, в Україні за добу зафіксували 696 нових випадків COVID-19. Госпіталізовано – 439 осіб. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло